Baráo Premium Chimarrao


Első felöntésre mély, tartalmas zöld íz. Még meghatározhatatlan, de már a kellemes, édeses és nem a keser irányba nyúlik. Van benne egy élesség, valahol az íz közepén, mintha hosszában futna végig a kortyokban. Nagyon várom, hogy kiteljesedjen!

Kevés por még az ezerlyukú bombán át is bejut,  de semmi gond, ez így van jól :) - ez amúgy a késöbbiekben nem jellemző, lehet,h csak bénáztam ;)

A következő felöntésnél máris kinyílik az ízvilág, roppant érdekes módon a szénás iráyba indul, de nem akárhogy!

A következő felöntéseknél egy nagyon izgalmas ízvilág bontakozik ki: mélyen szénás, de letagadhatatlanul harsogóan zöld! Közben az édesesség is megmarad, a kortyok közt a szájban hagyott íz és illat pedig valamilyen fásságot tükröz.

A további felöntéseknél ez az izgalmas zöld-széna íz dominál, megbízhatóan, megnyugtató kitartással. Hol halványodik, hol mélyül, de ez biztos azon is múlik mennyit hagyom ázni. A chimarraóknál amúgy nem célszerű a hosszú áztatás, mert leomlik a hegy! És az itt tényleg a matézás végét jelenti, nem úgy mint egy argentin vágásnál… A chimarraóknál a leomlott hegy együtt jár a melaszosan átázott porral, ami csak felkenődni tud a bomba szűrőjére, tökéletes védőréteget képezve.

Nade, vissza a tárgyra. A továbbiakban - mivel ez is egy remek, hosszan lecsengő ital, ahogy a chimarraóktól azt megszokhattuk! -, előtérbe kerül az üdeség. Igen, késöbb üdébb lesz! Ez is egy érdekes jelenség, elsőre a mély tartalmas ízek halványodnak el, de utánuk nem tátongó kiüresedés, vagy nedves avaros ízek jelennek meg - egyelőre -, hanem a friss üde zöld íz! 

A végjátékban szépen, lassan elavarízűsödik - igenigen, nyelvújítás!

Ez a chimarraó füst nélkül szárított,  ám a nedves-fás jelleg végigkíséri, hol mélyebben, hol felütesebben.





Ezt a terméket ITT tudod megvásárolni!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések