Oñoirũ
Első felöntésre megjelenik egy halvány füstös íz. Semmi durva, kellemes, lágy, selymes. Mellette mintha magvas ízjegyek bukkannának fel, kellemes savasságot hagy a korty után a szájban. A meglepetés az, hogy ez a paraguayi maté tea egy erősen argentin vágással és ízzel készült, nyoma sincs a kissé megosztó paraguayi ízvilágnak. Helyette megkapjuk a hagyományos, argentin bio - öko -, maték legjavát! Alapjaiban hamar előbukkannak a nedves, fás, avaros, tartalmas ízek - az, hogy 'tartalmas' ennél a maténál azért érdekes, mert eléggé könnyed ez a yerba, de az íze igenis tartalmas :)
A következő felöntéseknél az enyhe füstösség elillan, leginkább csak a kortyok közt lelhető még fel, bár teljesen el nem tűnik. A magvas ízvilág másodhegedűsként szerepel tovább, inkább egy nedves avar, nedves föld és fás jegyek bukkannak elő.
Marad a hagyományos, gondosan kezelt, ökológiai gazdálkodással, kézi gondozással készült argentin mate jellegzetes íze. Az Anna Park és Isondú yerbák jutnak róla eszembe. Van ezekben valami közös, valami kézzelfogható hasonlóság, valahogy ez a hozzáállás és az argentin szemlélet egy irányba visz, és jó ez az irány, 'nincsen ennek semmi baja'. Más yerba termesztő és fogyasztó országokra más ízvilág a jellemző és ez a különbség a bio termékeknél is meghatározó, ezért ismételgetem ennyit, hogy ez a yerba mate NEM argentin, csak úgy készült :)
A további felöntéseknél marad az eddigi irány, egyenes vonalvezetéssel haladunk tovább. És jól van ez így, ha egy recept bevált, nem kell variálni és ez a recept bevált! A fás, nedves avaros ízek kellemesen de határozottan vannak jelen, ahogy haladunk szépen összemosódnak, olyan mintha egy erdőbe harapnék bele! Olyan mint egy ködös őszi reggel, épp, mint a mai…
Ezt a terméket ITT tudod megvásárolni!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése