Brew Mate - Cancheada, Baldo


Ez bizony egy nagyon izgalmas yerba mate! Ez chanceada, ami azt jelenti, hogy nem teljesen dolgozták fel. A szüret után a leveleket kiteszik nagy hőhatásnak, hogy a nedvesség eltávozzon, majd megzúzzák, ez a cancheada. Ez után jön a többi lépés, mint további szárítás, érlelés, mindezek akár hónapokat, éveket vehetnek igénybe és eközben a mate íze változik, érik  formálódik. Ennél a yerba maténál ezeket kihagyták, csak a legalapabb lépésen ment keresztül, ezért ilyen izgalmas, határozott és telt ízű, s mégis friss! 

Ugyanakkor ez adja meg a rusztikus, nagy szemcséjű vágási módot is.


Első felöntésre harsogó, zöld, frissen vágott vagy mezőn álló fű íze robban be a számba. Van egy érdekes, megnyugtató és egyben leföldelő utóíz a végén, ez marad is a számban a korty után, még nem éreztem rá, hogy mi, de nagyon kellemes.

A következő felöntéseknél érdekesen elindul ez a megnyugtató íz s meghódítja az ízlelbimbóimat. Egyre nagyobb teret ural, emellett halványodik a friss, zöld íz, illetve helyet cserélnek. A megnyugtató, magvas, földes és egyben földelő íz lesz az előtérben s a friss íz marad a kortyok végén. Roppant izgalmas ez az átmenet! Nagyon érdekes ahogy körbefordul ennek a mate teának az íze!

Nagyon szép hosszan hozza az ízét és az erejét, nem ver fejbe, de határozott és hosszan építi fel az energiát, a lendületességet. Ahogy haladnak a felöntések egy kellemes, tartalmas és mély ízű itallá válik, amiben a földelés és az erő egyensúlyba kerülés marad.

Nagyon kitartó, jó hosszan iható mate. A keserű ízjegyek nagyon halványan köszönnek be, kifejezetten nem ez jellemzi.

És hát ugyebár ebből a matéból főzte a Horizont Sörfőzde a My Cucumber Mate sört! 


Ezt a terméket ITT tudod megvásárolni!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések