Yacuy - Acai, guarana


Ismét egy duplán tesztelt yerba mate - tereré, melegen és hidegen is tesztelgettem, a teljesebb kép érdekében! Álljon itt először a melegen tesztelt eredmény. Első felöntésre egy érdekes, édes, bogyós-gyümölcs íz fogad. Nagyon sokrétű, változatos és különböző ízek állnak ki belőle ahogy iszom. Még az üresjáratban  is nagyon érdekes illatok jönnek, és itt meg is jelenik a menta hűvössége. Őszintén a legelső korty, legelső íz-illat kombója nem annyira volt nekem telitalálat, mint az azt követők. Olyan mint némely vörösbor, hagyni kell dekantálni ;)

A következő felöntéseknél egy roppant vad hullámvasút jön! Ott van a pirosbogyós íz, a guarana összetéveszthetetlen tuttifrutti-gumicukor-gumibogyószörp íze és a menta. Ezek táncolva ugrándoznak az ízlelőbimbókon, hol egyik hol másik kerül előtérbe! 


A menta sokáig inkább a kortyok közötti ürességben jelenik meg, valamint biztosít egy folyamatos hűsséget, ehhez a mély, dinamikus, bogyós ízvilághoz.

A későbbiekben az első kieső a pirosbogyó íz lesz, ennek helyét a felerősödő menta veszi át, de még mindig csak másodhegedűs a guarana mellett. A maté tea íze tulajdonképpen meg se nagyon jelenik. Ahogy érnek össze, mosódnak el az ízkarakterek, egy intenzív gumibogyószörpöt kapunk, köszönhetően a guaranának, ami nem tágít, nem pihen és főképp nem adja fel egykönnyen. A menta jelenléte viszont roppant izgalmassá teszi, nem engedi olyan mindent elnyomóan sokkolónak, ad neki egy élt, egy hűvös eleganciát, hogy ne döngöljön a földbe! Roppant izgalmas! És nem is tudom, hogy valaha kifogy-e…

A hideg felöntés más dinamikával mutatja be ezeket a csavarokat, a menta hamarabb kap szerepet és többet van előtérben, míg a guarana lassabban robban be.

Én simán ajánlom néha variálni a kettőt, mert más szinten jelennek meg az ízek a különböző hőmérsékleteken, így tovább fokozható az ízorgia!


Ez a termék itt megvásárolható!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések