Cruz de Malta - Nueva suave & duradera
Elsőre markáns nedves fás, avaros ízvilág bontakozik ki. Bár ’suave’ az ízek erőteljesek, és a lecsengésük enyhén már most is keser. A következő felöntésnél marad ez a földes-fakérges íz karakter mint eleinte, ezek intenzív aromái felülnek az orrnyeregbe, szájpadlásra s kitartóan ott maradnak a kortyok közt.
A további
felöntéseknél is marad ugyanez az íz karakter csak a mély, tartalmassága lágyul ki alóla,
szerintem kissé idejekorán. Pláne, hogy a szájban szétterülő s ott kényelmesen,
kitartóan megülő aromák ezzel együtt lassan de biztosan egyre jobban
keserednek.
Nincs baj ezzel a
folyamattal, jól rávilágít arra, hogy a yerba matéból nem csak a füstölés hozza
ki a keser ízeket, a tradicionális maték bizony füstmentesen is neki tudnak
keseredni. Ez a keser aroma amúgy sok esetben kerül összekeveredésre a
‘hamutartó’ ízzel, azaz a füst ízzel.
Ez a márka
argentínában ősrégi, nagyüzemi yerba mate, számomra is az egyik elsők közt van,
a ‘90es évek végén leggyakrabban Rosemonte vagy Taragüi volt számunkra
elérhető, néha Cruz de malta, esetleg Piporé.
Érdekes kaland ez
is mint az említett többi nagy márka, ma már jobban élvezem a kisebb termelők
matéit.
Ez a termék ITT érhető el!

Megjegyzések
Megjegyzés küldése