Cruz de Malta - Nueva suave & duradera



Elsőre markáns nedves fás, avaros ízvilág bontakozik ki. Bár ’suave’ az ízek erőteljesek, és a lecsengésük enyhén már most is keser. A következő felöntésnél marad ez a földes-fakérges íz karakter mint eleinte, ezek intenzív aromái felülnek az orrnyeregbe, szájpadlásra s kitartóan ott maradnak a kortyok közt.

A további felöntéseknél is marad ugyanez az íz karakter csak a  mély, tartalmassága lágyul ki alóla, szerintem kissé idejekorán. Pláne, hogy a szájban szétterülő s ott kényelmesen, kitartóan megülő aromák ezzel együtt lassan de biztosan egyre jobban keserednek.

Nincs baj ezzel a folyamattal, jól rávilágít arra, hogy a yerba matéból nem csak a füstölés hozza ki a keser ízeket, a tradicionális maték bizony füstmentesen is neki tudnak keseredni. Ez a keser aroma amúgy sok esetben kerül összekeveredésre a ‘hamutartó’ ízzel, azaz a füst ízzel.

Ez a márka argentínában ősrégi, nagyüzemi yerba mate, számomra is az egyik elsők közt van, a ‘90es évek végén leggyakrabban Rosemonte vagy Taragüi volt számunkra elérhető, néha Cruz de malta, esetleg Piporé.

Érdekes kaland ez is mint az említett többi nagy márka, ma már jobban élvezem a kisebb termelők matéit.

Ez a termék ITT érhető el!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések